گریه ناگهانی نوزادها کاملا عادی است. با این وجود، دست روی دست نگذارید تا گریهاش بند بیاید! یکی از روانشناسهای نوزاد به نام ان باکوس/Anne Bacus توصیههایی در این خصوص دارد:
-
آنچه در این مطلب میخوانید [ ]
گریه میکند؟ زود دست به کار شوید!
خوشبختانه آن زمانها گذشته که میگذاشتند نوزاد آنقدر گریه کند تا به اصطلاح «روده گشاد کند»!
اگر بعد از ۳ ماهگی، یا ۶ ماهگی، در مقابل گریه نوزاد کمی تاخیر و مقاومت میکنید، در اولین ماههای تولدش باید هر چه سریعتر خود را به او برسانید. چون گریههای او بیشتر برای ایجاد ارتباط هستند.
به ویژه وقتی که بر بالینش حضور نیابید، این کار برای نوزاد این تداعی را دارد که از این ارتباط با او خودداری میکنید یا یک جورایی به او اهمیت نمیدهید! اگر بگذارید که برای مدتی طولانی گریه کند، ساکت کردن او مشکلتر میشود.
پس نسبت به گریه او واکنش نشان دهید، نزدش بروید و کاری کنید حتی اگر فورا به نتیجه نرسید.
-
دلایل پزشکی گریه را برطرف کنید!
قبل از هر کاری باید مطمئن شوید که کودکتان درد یا ناراحتی ندارد.
اگر گریه نوزاد به طور ناگهانی، با صدای بلند و در نیمه شب و یا به صورت نالههای ممتد باشد، حتما باید با یک متخصص مشورت کنید. درست مثل وقتهایی که نوزاد دچار تب، سرفه، آبریزش بینی و یا اسهال میشود.
-
گریه میکند؟ حالا باید چند سوال درست از خودتان بپرسید:
۱٫ گرسنه است؟
۲٫ خوابش میآید؟
۳٫ بازی میخواهد؟
۴٫ احتیاج به مکیدن دارد؟
۵٫ ناراحت است ( سرد یا گرمش است؟ جایش را کثیف کرده)؟
۶٫ از این حالت خوابیدن خسته شده است؟
این ۶ پرسش میتوانند دلایل اصلی گریه اکثر نوزادان باشند!
توجه: بعضی از نوزادان با گریهشان یک کنسرت ترتیب میدهند… معمولا اگر زودتر از پنج دقیقه برایش شیشه شیر یا پستانک بیاورید، جایش را عوض کنید و… بی فایده است. او گریه را تمام نمیکند و یا حتا بیشتر هم گریه خواهد کرد!
باز هم بهتر است چند سوال خوبتر از خودتان بپرسید:
آخرین بار کی شیر خورده؟(گرسنگی)
جایش کثیف است؟ (ناراحتی)
شاید هنوز به این دمای اتاق عادت نکرده؟ (ناراحتی)
به مکیدن سینه عادت کرده است؟ (نیاز به مکیدن)
از این که ده دقیقه تو گهواره مانده خسته شده؟ (خستگی)
اگر هیچ کدام از این پرسشها راه حل مناسبی برای گریه او نداشتند، نوزادتان را در آغوش بگیرید. او به گرمای بدن شما نیاز دارد.
-
در مقابل گریه او اخم و بداخلاقی نکنید!
باید و نبایدهای دیگران اغلب تحریککننده هستند. اما بعضی وقتها ایدههای خوبی میتوان از آنها گرفت. گاهی وقتها، با اطرافیانتان در مورد گریه نوزادان صحبت کنید. شاید بعضی از راه حلها کارساز باشند مثل:
صحبتهای مادر یا لالایی که به آرامی در گوش نوزاد خوانده میشود، یک قطعه موسیقی کلاسیک با صدای کم، ماساژ ملایم شکم نوزاد برای رفع ناراحتی حاصل از هضم، یا گذاشتن یک کیف آب گرم کوچک روی شکم او، نصب آویزهای رنگارنگ بالای گهواره یا تخت خوابش، سبک کردن لحافش، یا برعکس، انداختن یک پتوی گرمتر روی او، به گردش بردن نوزاد با کالسکه یا ماشین،گاهی اوقات او را نزدیک پنجره خواباندن، کمی مقابل تلویزیون قرار دادن و تماشای یک برنامه مناسب و شاد کودکانه، حمام کردن،… .
-
گریه او را بپذیرید و صبور باشید!
با وجود تمام تلاش و پیگیریهای شما بازهم نوزاد گریه میکند! ناراحت نباشید.
مقدار متعادلی از گریه برای رشد نوزاد ضروری است. گریه موجب پایین آمدن فشار خون، دفع سموم، رفع انقباضهای عضلانی و بهبود تنفس میشود. در یک کلام، باعث آرامش میشود!
بنابراین اگر هیچ یک از راه حلها جواب نداد، اجازه بدهید که نوزاد کمی گریه کند چون او به این گریه نیاز دارد؛ درست مثل بزرگترها!
***
مترجم: ناهيد مومن خاني/ ان باکوس